Η Παραγωγή στη νέα Εποχή


Έχουμε οργανικά ενσωματώσει τις μεθόδους τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D Printing) στις παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής για να μπορούν οι πελάτες μας να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα όλων των διαθέσιμων μεθόδων.

«Η 3D εκτύπωση (3DP) έχει αφήσει πίσω της το καθεστώς της εξειδικευμένης τεχνολογίας. Ως βασικό στοιχείο της επανάστασης της βιομηχανίας 4.0, το 3DP εξελίσσεται ως εφαρμόσιμη εναλλακτική λύση τόσο για την ανάπτυξη προϊόντων όσο και για τη συμβατική κατασκευή. Ο χρόνος για περαιτέρω ανάλυση και πιλοτικά προγράμματα στο τμήμα R&D σας έχει περάσει. Το ζήτημα του 3DP με την ευρύτερη έννοια του θα πρέπει τώρα να είναι κορυφαίο σε επίπεδο Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς αυτοί θα πρέπει πλέον να καθοδηγούν την αξιοποίηση της Προσθετικής Παραγωγής (Additive Manufacturing) σε ολόκληρη την οργάνωση της εταιρείας τους.»

PwC Whitepaper 3D Printing 2018

Υπηρεσίες Τρισδιάστατης Εκτύπωσης για τη Βιομηχανία

Η Metal3D ABEE προσφέρει υπηρεσίες Προσθετική Κατασκευής προσαρμοσμένες στις ανάγκες της βιομηχανίας και των εμπορικών εφαρμογών.

Η οργάνωσή μας, οι διαδικασίες μας, η τεχνογνωσία μας αλλά και το υπόβαθρο των στελεχών μας, είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες μεγάλων βιομηχανικών κι εμπορικών πελατών, στις απαιτήσεις τους και στις προσδοκίες τους, τόσο όσο αφορά την ποιότητα των υηρεσιών μας αλλά και το επιπέδο της επικοινωνίας.


Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε!

Ένα εξάρτημα ή ακόμα περισσότερο ένα συγκρότημα εξαρτημάτων που έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται με τις παραδοσιακές μεθόδους, έχει ήδη ενσωματώσει όλους τους συμβιβασμούς της επιλεγμένης διαδικασίας παραγωγής, τόσο στη λειτουργικότητα, όσο και στην αισθητική και στη διαδικασία συναρμολόγησης. Αυτά τα εξαρτήματα αφήνουν πολύ μικρό χώρο για αξιοποίηση της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Η βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της 3D Εκτύπωσης προϋποθέτει την ενσωμάτωσή της από τα αρχικά στάδια στο σχεδιασμό ή ανασχεδιασμό των προϊόντων σας.

Το Τεχνικό Τμήμα της Metal3D διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να σας βοηθήσει.

Περιγράψτε μας την εφαρμογή σας, στείλτε μας προδιαγραφές και σχέδια, κι εμείς θα σας πούμε τη γνώμη μας χωρίς καμία δική σας υποχρέωση.

Περιγράψτε μας την Εφαρμογή Σας

Εργαλεία, Πρωτότυπα, Μικρές σειρές, Συγκροτήματα

Από ένα τρισδιάστατο μοντέλο CAD, ένα 2d μηχανολογικό σχέδιο, ένα δείγμα ή ένα σκίτσο.

Σε ένα μηχανουργικά κατεργασμένο εξάρτημα, ένα εξάρτημα από κοπτικό/διαμορφωτικό καλούπι ή ένα εξάρτημα μορφοποιημένο με έκχυση (injection molding).

Σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό τρισδιάστατο τυπωμένο εξάρτημα, χωρις ή μετά από μηχανουργική κατεργασία σε 5-αξονικό CNC, γυαλισμένο και συναρμολογημένο.


Η Metal3D ΑΕ προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που αποτελούνται τόσο από τις δικές της δυνατότητες τρισδιάστατης εκτύπωσης, μελέτης, σχεδιασμού κι ανάπτυξης όσο και από τις διαδικασίες παραγωγής που ανατίθενται σε συνδεδεμένες ή συνεργαζόμενες εταιρείες.

Συνέντευξη του C.E.O. της Metal3D ΑΒΕΕ, Νίκου Εφεντάκη, στο περιοδικό Moulding
Συνέντευξη του C.E.O. της Metal3D ΑΒΕΕ, Νίκου Εφεντάκη, στο περιοδικό Moulding
13/8/2020

"Όσο ακόμα δραστηριοποιούμουνα στον κλάδο της παραγωγής πλαστικών injection, αντιμετώπιζα καθημερινά την αυξανόμενη ανάγκη για γρηγορότερη εισαγωγή προϊόντων...

Περισσότερα...
Άρθρο του Remi Eriksen, CEO του κορυφαίου νηογνώμονα  DNV-GL σχετικά με το μέλλον της Ναυτιλίας.
Άρθρο του Remi Eriksen, CEO του κορυφαίου νηογνώμονα DNV-GL σχετικά με το μέλλον της Ναυτιλίας.
Nikos Efentakis28/4/2020

«Η ίδια η Ναυτιλία, τα πλοία, η υποδομή και τα συστήματα που τα συνδέουν θα μπορούσαν να αλλάξουν σημαντικά. Φυσικά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την τρέχουσα...

Περισσότερα...
Τρισδιάστατη Εκτύπωση Ενθέτου Καλουπιού Injection από υλικό Η13 (Orvar)
Τρισδιάστατη Εκτύπωση Ενθέτου Καλουπιού Injection από υλικό Η13 (Orvar)
Nikos Efentakis21/3/2020

Εφαρμογή της τρισδιάστατης εκτύπωσης μετάλλων στην κατασκευή καλουπιών injection ολικής βαφής...

Περισσότερα...
Φρανκφούρτη, Formnext 2019, Desktop Metal. Η Metal3D παρουσιάζει 3D τυπωμένα ένθετα καλουπιών.
Φρανκφούρτη, Formnext 2019, Desktop Metal. Η Metal3D παρουσιάζει 3D τυπωμένα ένθετα καλουπιών.
Nikos Efentakis20/11/2019

Στην Formnext 2019, στο περίπτερο της εταιρείας Desktop Metal, όπου παρουσιάζονταν οι νέοι τρισδιάστατοι εκτυπωτές μετάλλων της, υπήρχε μια εκτεταμένη...

Περισσότερα...
Εκτυπωμένο ένθετο καλουπιού έγχυσης
Εκτυπωμένο ένθετο καλουπιού έγχυσης
Nikos Efentakis10/10/2019

Ένθετο καλουπιού έγχυσης (injection Molding) κατασκευασμένο από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή μας (Studio System+) για ένα καλούπι που παράγει μια "οικογένεια"...

Περισσότερα...

3D Printing Πλαστικών Εξαρτημάτων

Μέσα σε λίγες ώρες, από τη σύλληψη στο προϊόν.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση πλαστικών εξαρτημάτων, είναι πλέον μια καθιερωμένη κι αξιόπιστη διαδικασία παραγωγής. Στη Metal3D ΑΕ προσφέρουμε τις τεχνολογίες FDM και Στερεολιθογραφία/SLA.
Μάθε περισσότερο για την SLA Μάθε περισσότερο για την FDM

3D Printing Μεταλλικών Εξαρτημάτων

Η τρισδιάστατη εκτύπωση μεταλλικών εξαρτημάτων, ήταν ένα όνειρο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μετά την πρώτη εμφάνιση των εκτυπωτών τρισδιάστατων μεταλλικών εξαρτημάτων στην αγορά, οι προσδοκίες για μια νέα εποχή στην κατασκευή είχαν αυξηθεί πάρα πολύ. Όπως συνήθως, έγινε κι εδώ ένας συμβιβασμός. Η εκτύπωση σύνθετων εξαρτημάτων τελικής χρήσης, η αποφυγή δαπανηρών εργαλείων για την παραγωγή και ο μειωμένος χρόνος παράδοσης συνοδεύτηκαν από συμβιβασμούς, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού κόστους παραγωγής και της απώλειας της ομοιογένειας του μετάλλου..
Η Metal3D ΑΒΕΕ εισάγει μια νέα μέθοδο εκτύπωσης τρισδιάστατων μεταλλικών εξαρτημάτων. Ονομάζεται Bound Metal Deposition (BMD). Με τη μέθοδο BMD γίνεται ένα σημαντικό βήμα τη γενίκευση της χρήσης των 3D εκτυπωτών μετάλλου. Για έναν μικρό συμβιβασμό στην πυκνότητα του υλικού και την ποιότητα της επιφάνειας του εξαρτήματος, μπορούμε να έχουμε φθηνότερα εξαρτήματα με ομοιόμορφες μηχανικές ιδιότητες.

Αυτήν την περίοδο ανοξείδωτος χάλυβας 17-4PH, ανοξείδωτος χάλυβας 316L, χάλυβας καλουπιών H13 και χάλυβας 4140 είναι διαθέσιμοι για εκτύπωση, αλλά ο κατάλογος των διαθέσιμων υλικών αυξάνεται γρήγορα.
Οι μέγιστες διαστάσεις των εξαρτημάτων που μπορούν να τυπωθούν είναι 280mm X 170mm X 150mm, αν και τα τυπωμένα εξαρτήματα μπορούν να συγκολληθούν για να διαμορφώσουν μεγαλύτερα συγκροτήματα.

Metal 3D Printing for Marketing, Research and DevelopmentMetal 3D Printing cavity insert
Μάθε Περισσότερα

Εφαρμογές της τρισδιάστατης Εκτύπωσης Μεταλλικών Εξαρτημάτων

Σύμμορφα (Conformal) Κανάλια

'Μαλακά' ('Soft') Καλούπια Injection Μικρών Σειρών

Εξαρτήματα Συντήρησης

Ιδιοσυσκευές στην άκρη του μπράτσου των ρομποτ

Σχεδιασμός κι Ανάπτυξη Προϊόντων

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη

Η γεωμετρική ελευθερία σχεδιασμού που έρχεται με την 3D εκτύπωση ανοίγει επίσης την πόρτα σε μια εντελώς νέα κατηγορία σχεδιασμού που οδηγεί σε ένα νέο σημαντικό όφελος της Προσθετικής Κατασκευής. Τη δυνατότητα ενοποίησης εξαρτημάτων, δηλαδή ο συνδυασμός πολλών εξαρτημάτων σε λιγότερα αλλά πολυλειτουργικά.

Η Metal3D Α.Β.Ε.Ε. θα παρέχει στους πελάτες της κάθε απαραίτητη τεχνογνωσία για να επωφεληθούν από αυτούς τους μετασχηματισμούς.

Finite Element Analyis Non-linear for plastic components assemblyΤρισδιάστατη Μοντελοποίηση (3D Solid Modelling)
Σχεδιασμός προς Βιομηχανοποίηση ('Design for Manufacturing' - DFM)
Σχεδιασμός Καλουπιών Πλαστικών με Έκχυση (Injection)
Ανάλυση Πεπερασμένων Στοιχείων (FEA)
Σχεδιασμός κι επικύρωση 'μεγάλων' Συναρμολογημάτων

Μάθε Περισσότερα