Στερεολιθογραφία (SL/SLA)

Η Στερεολιθογραφία (SLA ή SL) σηματοδότησε την αρχή της εποχής της τρισδιάστατης εκτύπωσης πλαστικών
Ρώτα για τις Υπηρεσίες μας
Ακόμα χρησιμοποιείται ευρέως για να παραγάγει εξαρτήματα με λεπτομερή χαρακτηριστικά, υψηλή ακρίβεια και καλή ποιότητα επιφανειών. Με βάση τις ουσιαστικές βελτιώσεις που έχουν γίνει στην επιστήμη των υλικών, η Στερεολιθογραφία, στη μοντέρνα της εκδοχή, διεισδύει σταδιακά και στην αγορά των λειτουργικών πρωτοτύπων. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνολογίες κάτω από τη γενική κατηγορία της Στερεολιθογραφίας. Εμείς προσφέρουμε τις πλέον αναπτυσσόμενες παραλλαγές, όπως SLA-DLP και cDLM («συνεχής κατασκευή ψηφιακού φωτός»).

Χαρακτηριστικά πεδία εφαρμογής

Πρωτότυπα Παρουσίασης
Παραγωγή μικρών σειρών εξαρτημάτων αισθητικών απαιτήσεων
Πρωτότυπα με λεπτομέρειες και περιπλοκες γεωμετρίες

Υλικά

E-Rigid PU

Η E-Rigid PU είναι μια ρητίνη που μοιάζει με την Πολυουρεθάνη και χρησιμοποιείται στην εκτύπωση πρωτότυπων και εξαρτημάτων παραγωγής με ιδιότητες που συναγωνίζονται τα εξαρτήματα που παράγονται από μορφοποίηση με έγχυση (injection molding).

Διατίθεται σε μαύρο, φυσικό και άσπρο, Το E-Rigid PU είναι σκληρό κι άκαμπτο, αλλά διατηρεί επίσης καλή αντοχή, ελαστικότητα κι αντοχή στις κρούσεις. Με μια σκληρότητα παρόμοια με αυτήν της χυτής πολυουρεθάνης, το E-Rigid PU είναι ένα ευπροσάρμοστο και σκληρό υλικό.

Το E-Rigid PU είναι ιδανικό για μικρές σειρές παραγωγής και πρωτότυπα σε εφαρμογές που συνήθως χρησιμοποιείται ABS, νάιλον ή πολυουρεθάνη, όπως περιβλήματα για φορητές συσκευές, καταναλωτικά και αθλητικά προϊόντα.

Προδιαγραφές

RC Series

Η σειρά EnvisionTEC RC είναι υψηλής θερμοκρασίας ρητίνες για την κατασκευή σκληρών και δύσκαμπτων εξαρτημάτων σε πολύ υψηλές αναλύσεις. Τα μέρη που γίνονται με αυτά τα υλικά είναι ιδανικά για την μορφοποίηση σιλικόνης, τα σώματα αντλιών, τα πτερύγια, τους ελαφριούς ανακλαστήρες και για διάφορες εφαρμογές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αυτά τα υλικά είναι επίσης τέλεια για την κατασκευή κοσμημάτων υψηλής λεπτομέρειας και μπορούν να φινιριστούν με ποικίλες μεθόδους συμπεριλαμβανομένης της βαφής ή της επιμετάλλωσης.

Προδιαγραφές

E-RigidForm

Η E-RigidForm είναι μια ρητίνη που μοιάζει με την Πολυουρεθάνη και χρησιμοποιείται στην εκτύπωση ισχυρών, σκληρών κι άκαμπτων πρωτότυπων και εξαρτημάτων παραγωγής.

Διατίθεται σε ημιδιαφανές πορτοκαλί, γκρι και μαύρο. Το E-RigidForm έχει υψηλή αντοχή σε εφελκυσμό (68-73 MPa) που συγκρίνεται με το νάιλον 6 και το πολυκαρμπονάτ. Έχει καλή αντοχή στην θερμότητα και στην υδρόλυση.

Με τιμή σκληρότητας Shore D 87, ίδια με την χυτύ πολυουρεθάνη, το E-RigidForm είναι ένα ευέλικτο και σκληρό υλικό που είναι ιδανικό για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών και καταναλωτικών εφαρμογών.

Προδιαγραφές

E-Model

Το υλικό εκτύπωσης E-Model της EnvisionTEC είναι η ιδανική επιλογή για μια μεγάλη ποικιλία αναγκών μοντελοποίησης, από οδοντιατρικά και ορθοδοντικά μοντέλα υψηλής ακρίβειας μέχρι πρωτότυπα σχεδιασμού και προϊόντα τελικής χρήσης.

H υψηλή αντοχή που εμφανίζει ήδη στη φάση της εκτύπωσης, δίνει στην E-Model αυξημένη δύναμη και σταθερότητα, με αποτέλεσμα τη χαμηλότερη συρρίκνωση και την αποφυγή παραμορφώσεων κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης, σε σχέση με παρόμοια προϊόντα.

Προδιαγραφές

Τεχνικές Προδιαγραφές

Μέγιστος Χώρος Εκτύπωσης 400 x 330 x 400 mm
Πάχος Στρώσης 0.025 - 0.150 mm
Τυπικές Διαστασιακές Ανοχές ±0.030 mm
Τυπικός Χρόνος Παραδοσης Ελάχιστος, 7 εργάσιμες ημέρες. Ο πραγματικός εξαρτάται από τη γεωμετρία του εξαρτήματος, το μέγεθος της παραγγελίας και τις απαιτήσεις ποιότητας επιφανειών.
Ποιότητα επιφάνειας όπως έχει εκτυπωθεί Το τυπωμένο εξάρτημα έχει μια καλή κι ομαλή επιφάνεια με ελαφρά ορατές τις γραμμές μεταξύ των διαδοχικών στρωμάτων εκτύπωσης αν και οι επιφάνειες που συνδέονται με τα υποστυλώματα της εκτύπωσης (supports) έχουν εμφανή τα ίχνη τους.
Επιφανειακή Κατεργασία μετά την Εκτύπωση Διαμόρφωση υφής, αμμοβολή, υαλοβολή, γυάλισμα, βαφή, βερνίκωμα.